Založ si blog

Strojom času do roku 2020 /fikcia/

Monopol moci sa postupne presúva zo západu na východ.Ekonomika Číny tohto roku prekonala dvojnásobne ekonomiku USA. Napriek tomuto stavu je Slovenská republika aj naďalej verným druhom USA v ich dobyvačných a imperialistických vojnách, v ktorých šíria „mier a demokraciu“ prostredníctvom teroru a vyvražďovania.

Milióny ľudí po celom svete dvíhajú svoje päste proti neutíchajúcemu útlaku a zatročovaniu.V metropolách hlavných miest Európy,akými sú Berlín,Atený,Londýn a Paríž, horia barikády ako prejav vzbury státisícov zbedáčených a zotročovaných ľudí. Len na Slovensku, ako v „zakliatej krajine“ je pokoj, sem tam síce výjde do ulic niekoľko sto odborárov, ale to len preto,aby dokázali, že ešte existujú.Ľudia, samozrejme, ako to je u nás historickým zvykom nadávajú, ale tentokrát už nie ako to bývalo v krčmách,lebo už ani na to nemajú, iba tak na ulici alebo vo svojich obydliach, pravda ak nejaké ešte majú.

 

Pozrime sa teraz do jednotlivých oblastí spoločenského života:

 

Zdravotníctvo

Občania si môžu demokraticky vybrať či pôjdu do nemocnice, ktorú vlastní PENTA alebo do tej, ktorú vlastní J&T . Prepchaté čakárne, nekončiace hodiny strávené v zdravotníckych zariadeniach, sú už dávnou minulosťou.Dnešné nemocnice majú luxusný interier, vo vstupnej hale máme nádherné fontánky navrhnuté svetoznámym architektom a na príjme nás čakajú usmievavé sestričky. Samozrejme, nič ale nie je zadarmo, za parkovanie pri takýchto zariadeniach zaplatíme svoju celodennú mzdu / starosť odpadá tým, ktorým exekútori zhabali aj autá/ a o cenách samotnej lekárskej starostlivosti ani netreba hovoriť. Zdravotníctvo sa stalo doménou „horných desaťtisíc“, ak na to nemáš, tak bohužiaľ, začni si šetriť na pohreb, čo zas tiež nie je veľmi lacný špás.Možno sa dokonca v budúcnosti vrátime z ekonomických dôvodov k masovým hrobom, ktovie.Treba dodať, že keď zoženieme peniaze na ošetrenie, tiež to nemáme vyhraté.Keďže naši slovenskí lekári z finančných dôvodov odišli do zahraničia, môže nám robiť problém jazyková bariera pri komunikácii s lekármi.Veď nie každý sa dohovorí po ukrajinsky,rumúnsky alebo nejaký africký dialekt.

Farmaceutický priemysel je na tom ešte horšie, ľudia si na narodeniny alebo na svadby nedávajú darčeky, ale radšej lieky, veď návšteva lekárne je už teraz podobná ako návšteva zlatníctva.

 

Školstvo:

V otázke vzdelávania sa našej republike mimoriadne darí, v súčasnosti až 95% absolventov stredných škôl študuje na VŠ. Po celom Slovensku máme aj nové vedné odbory, ktoré sú raritou po celom svete.Ako príklad uvádzam turistikológiu, kľučkológiu, smetiarológiu a iné. Stúpa aj počet vysokých škôl, študenti už nemusia nevýhodne a namáhavo cestovať po celom Slovensku, aby sa dostali na univerzitu.Dnes je v každom meste a dokonca aj vo vačších dedinách VŠ a keď už nie to, tak aspoň detašované pracovysko VŠ. Absolventi týchto škôl aj po ukončení štúdia zostanú v stálom kontakte, okrem facebooku sa budú aspoň raz do mesiaca stretávať na úrade práce alebo na tzv. rekvalifikačných kurzoch, kde sa vyštudovaný lekár rekvalifikuje na účtovníka alebo na zvárača.

 

Zamestnanosť:

Vďaka veľmi otvorenej a dôslednej politike našej vlády sa podarilo dostať na naše územie nových investorov a tým zaroveň znížíť nezamestnanosť v poslednom roku z 40% na 39%. Samozrejme musíme aj tolerovať to, že títo investori z ďalekého východu si zo svojej domoviny zobrali aj určité zvyky a tradície.Čiže našim občanom by nemalo prekážať, že budú môcť ísť iba raz za pracovnú dobu na sociálne zariadenie a že občas dostanu miernu bitku od zamestnávateľov, veď to zvýši pracovnú morálku a disciplínu.

V poslednej dobe došlo aj k určitým legislatívnym zmenám, 8 hodinová pracovná doba, ktorá bola u nás zakotvená už v roku 1918, ako výsledok dlhoročných triedných bojov robotníckej triedy, je u nás pasé.Zdôvodnením tejto zmeny bolo to, že nie je normálne takto obmedzovať zamestnancov, ktorí chcú robiť dlhšie, veď napokon viac zarobia.Ďalšou nemenej významnou zmenou bolo zrušenie minimálnej mzdy, ktorá obmedzovala zamestnávateľov a zťažovala ich podnikateľské aktivity.Dnes už nie je zákonom daná minimálna mzda / v roku 2011 to bolo 317 eur/, je na vzájomnej dohode, koľko pracovník dostane.Možno niektorí sa uskromnia aj s nocľahom vrámci fabriky a sem tam nejakým stravným lístkom, ale všetko s mierou, veď obžerstvo je smrteľný hriech.

 

Ekonomika a sociálna situácia:

Naša vláda vyriešila aj túto problematiku.Zatiaľ čo štát garantoval minimálny štandart občanov, čiže prežitie, všetko sa presunulo na všemocnú ruku trhu.Žiadne sociálne zabezpečenie, keď si nepomôže sám človek, tak už nikto.Pôrodnosť rapídne klesá, pominuli aj časy tzv. „husákovej genéracie“, keď mali všetky rodiny s detmi maximálne výhody, dnes je otázka rodičovstva luxucom.Mladí ľudia vyčkávajú, kedy budú mať dostatočný kapitál, aby si zabezpečili dieťa, lenže onedlho prídu na to, že hypotéku na byt budú splácať, buď do svojho dôchodku, alebo do svojej smrti.Čiže splodenie dieťaťa odkladajú až do tej doby, kedy bude neskoro.Populácia starne a je nutné zvyšovať odchod pracujúceho do dôchodku.Cíže nás nemôže prekvapiť situácia, že raz o dôchodcoch budeme počuť len z rozpávania našich starých rodičov.V budúcnosti bude bežné, že nás bude v nemocnici operovať 80 ročný doktor, alebo že nás bude do zamestnania voziť tak isto starý šofér autobusu.Umrieť na dôchodku bude taktiež výsadou „smotánky“.

 

Politika:

Blížia sa parlamentné voľby a politické strany opäť rozmýšľajú ako zmiasť a oklamať voliča.Keďže národ má krátkodobú pamäť a ľudia zabúdajú čo bolo pred 4 rokmi, nebude to až taký veľký problém.

Tohtoročný snem HZDS zvolil za predsedu 78 ročného Vladimíra Mečiara.Snem je presvedčený, že so staro-novým predsedom to strana dotiahne opäť do parlamentu, ako to bolo v roku 2010.Na ľavom politickom spektre sú tiež určité turbulencie, zo strany SMER-SD za odšiepili členovia, ktorí

založili dokopy 4 nové politické subjekty.Pravičiari tak isto nezaostávajú, od strany Obyčajní ľudia sa odstiepila frakcia tzv. Normálni ľudia, ktorí mienia v budúcnosti založiť nový politický subjekt.

Čo sa týka politických debát, je to u nás tak ako stále, súčasná vláda sa vyhovára na kroky tej predošlej a ide to tak stále dookola, až sa v diskusiách dostanú do bodu, že za to môžu komunisti.A potom môžu kľudne pokračovať ďalej, že súčasnú ekonomickú má na svedomí 1000 ročná nádvláda Maďarov, alebo to, že od príchodu Rímanov v 2. storočí n.l to išlo s naším územím dole vodou.V skratke každý si nájde tie svoje argumenty,ale výsledok bude stále ten istý. Niekoľko percent tých bohatých ešte viac zbohatne a zvyšok národa bude na nich robiť.

 

P.S

Možno je táto moja úvaha len akousi nereálnou fikcou, ale možno je to aj približný obraz našeho budúceho vývoja.Záleží len od nás, občanov, ako naložíme so svojou budúcnosťou.

 

Extrémista Pánis na kandidátke SNS

10.02.2012

Nie je tajomstvom, že valná väčšina preferencií SNS v poslednom období nedosahuje úroveň 5 %.Strana sa to snaží zachrániť rôznymi zaujímavými spôsobmi. Okrem tradičnej rómskej a maďarskej karty vytiahli na výslnie Tublatanku, tragikomické pútače a video s predsedom SNS pánom Slotom, ako sa prechádza ulicami Žiliny. Zo zvedavosti som si čítal zoznam [...]

Kandidujem za KSS a som na to hrdý

08.02.2012

Ako môžeme vidieť každé tri metre cestou do mesta, na internete alebo skoro nonstop v novinách, predčasné parlamentné voľby sú predo dvermi.Do NR SR kandiduje dokonca aj 455 ľudí do 30 rokov, jedným z nich som aj ja a kandidujem za Komunistickú stranu Slovenska.Svojou straníckou príslušnosťou sa netajím a často komunikujem z ľuďmi všetkých vekových kategórii, ktorí mi [...]

Mýty a fakty o strane SMER-SD

01.02.2012

V podstate už od vzniku strany SMER môžeme o nej a o jej ústredných predstaviteľoch počúvať rôzne otrepané hlášky, ktoré sú buď absolútne nepravdivé alebo do veľkej miery skreslené. Zdroje týchto dezinformácií sú rôzne, vo veľkej miere sú to hlavne naše „mienkotvorné“ médiá ale musím podotknúť, že veľkú zásluhu na tom má aj rétorika a propaganda [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

Martin Hulič

Cítim vnútornú potrebu poukazovať na problémy našej spoločnosti.Netvrdím, že tým k niečomu pomôžem, alebo niečo zmením,ale i tak si myslím, že to je lepšie ako nerobiť nič.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 18161x
Priemerná čítanosť článkov: 3632x

Autor blogu

Kategórie